Okullar açıldı! Bu parayı almayı unutmayın (Okul Yardım Parası) 821 TL Ödeniyor

Okullar açılıyor. Okulların açılmasıyla birlikte Okul Yardım Parası başvuruları da başlıyor. Ancak Okul Yardım Parası bir çok aile bilmediği için almıyor. 2019-2020 yılında Okul Yardım Parasını almayı unutmayın. Tüm aileler alabiliyor.

Okullar açıldı! Bu parayı almayı unutmayın (Okul Yardım Parası) 821 TL Ödeniyor
Yayın Tarihi: 21.09.2019 23:11:00

Okullar açılıyor. Okulların açılmasıyla birlikte Okul Yardım Parası başvuruları da başlıyor. Ancak Okul Yardım Parası bir çok aile bilmediği için almıyor. 2019-2020 yılında Okul Yardım Parasını almayı unutmayın. Tüm aileler alabiliyor.

Okulların açılacak olmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Peki okuyan çocuklar için Okul yardım parası nasıl alınır? Binlerce aile ve veli, çocuğu için devletten Okul yardım parası alabiliyor. Bilmeyenler ve bu yardımdan haberdar olmayanlar için Okul yardım parası nedir, nasıl alınır? Kaç paradır? Tüm detaylarıyla sizler için hazırladık...

2019 yılı Okul yardım ödemeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor! 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte aileler yani veliler de okul yardım parası için araştırmalarına başladı. Okul Yardım parası nedir? Nereden alınır? Okul yardım parası için başvuru nasıl yapılır? Bu sorular yanıt arıyor. Okul Yardım ödemesi ile, okuyan çocuklara destek olunuyor, onların kırtasiye ve diğer okul masraflarına belli ölçüde yardım sağlanıyor. Öğrencilerin, okul hayatında ekonomik açıdan zorlanmamaları için yapılan Okul yardım parası ödemeleri 2019 yılında da gerçekleştirilecek. 

Binlerce veli ve öğrenci, Okul yardım parasıyla ilgili araştırmalara başladı. Okul yardım parası, okullar açıldıktan hemen sonra, Okuyan çocukları için ailelere verilen 'Destek' ödemesidir. Bu ödemeyle birlikte aileler, çocuklarının okul ihtiyaçlarını kolayca karşılayabiliyor. Ancak herkes Okul yardım parası alamıyor. Öğrencinin, okul yardım ödemesi alabilmek için belli şartları taşıması gerekiyor. 821 TL'lik Okul Yardım Parası ödemesi için veliler araştırmalarını sürdürüyor. Peki Okul yardım parası nedir, nasıl alınır? Nereye başvurulmalı? Tüm detaylarıyla haberimizin devamında.

Okul Yardım Parası Nedir? Nasıl Alınır?

Okul yardım parası, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ödemedir. 

Okul Yardım Parası, 2019 yılında da Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, okuyan çocukların okul hayatlarına katkıda bulunmak için verilen ödemedir. Bu ödemeyle okula giden çocukların eğitim-öğretim masraflarına katkıda bulunulmaktadır. Okul yardım parası, 684 TL ile 821 TL arasında değişmektedir. Okulda okuyabilmek ve eğitim-öğretime devam edebilmek için maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere her yıl Okul yardım parası desteği sağlanmaktadır. 


Okul yardım parası alabilmek için öğrenci ve velilerin, gerekli belgelerle birlikte, Sosyal Ekonomik Destek adı altında verilen Okul Yardım Parası için ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir. Okul Yardım Parası almak için başvurulabilecek kurumlar şunlardır:

-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,
-KYK Burs ve Kredi Desteği,
-Vakıflar ve Derneklerin bursları,
-Ticaret kuruluşları tarafından verilen kurslar,
-İş adamları ve holdingler tarafından verilen burslar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın il/ilçelerdeki müdürlüklerine başvuruda bulunarak, bir dilekçe ile Okul yardım parası ödemesi talep edilebilir. Bunun için başvuruda bulunan aile ve öğrencinin belli kriterleri taşıması ve belli belgeleri ibraz etmesi gereklidir. Öğrencinin kimliği, Öğrenci belgesi, ailenin ekonomik durumuna dair gelir tespitini içeren belgeler ve Ailenin ekonomik durumuyla ilgili diğer belgeler (Babanın maaş bordrosu, varsa ailenin diğer gelir kaynaklarını gösteren belgeler vs.) ile Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine Okul yardım parası için başvuruda bulunulabilir. 

Okul Yardım Parası Ne Kadar? Kaç Ay Veriliyor?

Okul Yardım Parası ödemeleri 2019 yılında 684 TL ile 821 TL arasında değişiyor. Sosyal Ekonomik Destek adı altında verilen Okul Yardım parası ödemeleri, en kısa 1 yıllığına her ay düzenli şekilde ödeniyor. İhtiyaç duyan ailenin ve öğrencinin gerçek durumunun tespit edilebilmesi için 3 ayda 1 olmak üzere kontroller yapılıp kurul onayı aranıyor. Eğer ki mevcut durumda bir değişiklik yoksa ve öğrenci halen daha destek ödemesine ihtiyaç duyuyorsa Okul yardım parası ödenmeye devam ediyor. 

Okul Yardım Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Okul yardım parasına başvuru yapan veliler ve öğrenciler, Okul yardım ödemesi alıp alamayacaklarını, öğrencinin E-Devlet hesabı üzerinden görebilirler. E-devlet kapısı üzerinden Sosyal Hizmetler'in Destek ödemeleri uygulamasına giriş yaparak, adınıza verilen bir destek ödemesi olup olmadığını kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR